Het verhaal van Kavitha Foundation

Kavitha Foundation is een initiatief van Nicolle Clemens.

“Tijdens mijn reizen heb ik veel kinderen op straat zien leven. Ik wilde graag iets voor deze kinderen doen. Deze lang gekoesterde wens werd in 2009 vervuld met vrijwilligerswerk in Baale Mane. Ik werd geraakt door het enthousiasme, het optimisme en de drive van de meiden die ik daar heb ontmoet. Bovendien hebben ze veel talenten. Talenten die mijns inziens ontplooid kunnen en moeten worden. Ik wilde deze meiden graag blijven steunen in hun ontwikkeling.

Eén van de meiden die mij vooral raakte, is Kavitha. Een pittige meid van (op dat moment) 16 jaar, die goed Engels spreekt, met gemak voor een groep staat en daarnaast ook fantastisch kan dansen en acteren. Haar droom: rechten studeren. Ik ben ervan overtuigd dat ze daarvoor de talenten heeft.

Ik werd geraakt door het enthousiasme van de meiden die ik heb ontmoet

Het Indiase schoolsysteem is opgebouwd uit STD (“Standard”) 1 tot 10. Kinderen kunnen vanaf zes jaar naar school. Het onderwijs van STD 1 tot en met 7 is gratis. Vanaf STD 8 en voor vervolgonderwijs moet schoolgeld worden betaald. Daarnaast zijn bijvoorbeeld ook schooluniformen nodig. De schoolspullen, zoals pennen en schriften, krijgen de meisjes vaak van Indiërs die Baale Mane een warm hart toedragen.

Ik ben ervan overtuigd dat onderwijs de cirkel van armoede kan doorbreken. Voor Indiase meisjes is onderwijs nog lang niet altijd vanzelfsprekend. Ik hoefde niet lang na te denken om de kosten voor de opleiding van Kavitha voor mijn rekening te nemen. Maar ik gun niet alleen Kavitha onderwijs. Zij heeft mij geïnspireerd om een onderwijsfonds voor alle meiden van Baale Mane op te richten. Vandaar dat we haar naam aan dit fonds hebben verbonden”.